Navigatie overslaan

Ontwik­kel­ing Westflank

De Westflank van Groningen is het gebied tussen het Reitdiep en het Aduarderdiep/ Zuidwending, en tussen A7/N7 en N355. In de Westflank worden tot 2040 ongeveer 11.000 nieuwe woningen gebouwd. Er komt ook meer ruimte voor bedrijven.

Aan­tal wonin­gen in West­flank verdubbelt

De meeste nieuwe woningen (zo’n 5.000) komen in de wijk De Suikerzijde. Andere nieuwbouwwijken zijn de Reitdiepzone (2.300 woningen), De Held III (ongeveer 1.800) en De Travertijn (Vinkhuizen Zuid, 1.000). Verspreid over de Westflank komen nog ongeveer 1.000 woningen. Nieuwe ruimte voor bedrijven komt er op het bedrijventerrein Westpoort.

Station De Suikerzijde

Stadsdeel De Suikerzijde krijgt een nieuw station, aan de spoorverbinding tussen Groningen en Leeuwarden. Een tunnel verbindt de noordkant en zuidkant van het spoor. Het station wordt een knooppunt (hub) voor openbaar vervoer. De bussen richting Zernike, P&R Hoogkerk en Groningen Hoofdstation krijgen hier een halte. De gemeente, de provincie en de OV-bedrijven onderzoeken ook of het stationsgebied ruimte kan krijgen voor gedeeld gebruik van onder meer auto's en fietsen.

Laatste nieuws

Meer nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.


Lees onze cookieverklaring