Navigatie overslaan

Ring West

Het woord hotspot gebruiken we op deze kaart voor een plek of gebied waar meer knelpunten om een oplossing vragen. Daarbij kan het gaan om een combinatie van maatregelen voor fiets, openbaar vervoer en auto.

Het verdiept aanleggen van Ring West tussen knooppunt West End en de Edeslteenlaan is de meest vergaande oplossing voor de hotspot Ring West. Het geluid van de ringweg is minder hoorbaar in de omgeving, er komt meer ruimte voor groen en de weg is veel minder zichtbaar. Bovendien is het eenvoudiger de weg over te steken.

Knooppunt West End wordt uitgevoerd als een zogenoemd half klaverblad. Tussen West End/Friesestraatweg en de Diamantlaan (Vinkhuizen) komt een verbindingsweg voor fiets en auto.. Er wordt rekening gehouden met ruimte voor een nieuw station West End.

Het kruispunt Pleiadenlaan krijgt drie lagen: de ringweg, de aansluiting op de ringweg en de fietspaden tussen de Pleiadenlaan en de Siersteenlaan.

De aansluitingen met de Edelsteenlaan en de Metaallaan komen te vervallen. Tussen de Metaallaan en de Friesestraatweg komt een nieuwe fietsverbinding, over de ringweg. Tussen de Kornalijnlaan en de Friesestraatweg wordt een nieuwe weg aangelegd voor de fiets en auto. Het fietspad sluit vervolgens over het Reitdiep aan op het Jaagpad. De route tussen de Friesestraatweg en de Hoogeweg wordt afgesloten voor autoverkeer. De route blijft voor fietsers en voetgangers bestaan .De bushalte Siersteenlaan schuift in de richting van de Reitdiepzone. De bushalte Edelsteenlaan schuift op in de richting van de nieuwe verbinding met de Reitdiepzone. Bij de aansluiting West End komt een nieuwe bushalte.

Op het Vrijheidsplein wordt de aansluiting tussen Ring West en het Julianaplein verdubbeld.

Er zijn ook minder vergaande oplossing.

Dit zijn de varianten waarbij de ringweg half verdiept of op het maaiveld ligt. Bij de minder vergaande varianten wordt de aansluiting Pleiadenlaan versoberd aangelegd.

In de half verdiepte variant krijgt het kruispunt Pleiadenlaan twee lagen: de ringweg gaat onderdoor en op het maaiveld komt een verkeerslicht waar ook het fietsverkeer gebruik van maakt.

In de minst vergaande variant blijft het kruispunt Pleiadenlaan hetzelfde als in de huidige situatie.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.


Lees onze cookieverklaring